Trycksaker för alla tillfällen

Nej. Inte sant. Du kanske hört annat ryktesvägen men så är det inte alls. Trycksaker är i hög grad en fortsatt viktig del av kommunikation. Digital info och trycksaker kompletterar varandra.

Nu har vi i åtminstone trettio år hört talas om trycksakers nära förestående död. De är utkonkurrerade av internet och av annan digital kommunikation. Ingen läser trycksaker och de produceras inte längre. Jaså? Det verkar isåfall vara ett ovanligt livligt lik.

Ett fel vi kan göra är att vi likställer trycksaker med dagstidningar. Trycksaker är i själva verket så integrerade i vår vardag att vi inte ser dem medvetet. Naturligtvis finns de och de frodas dessutom. Gatupratare. Broschyrer. Pamfletter. Menyer. Direktreklam. På mässor och i butiker, överallt finner du trycksaker.

Vad är det du och dina kunder behöver?

Naturligtvis varierar behoven beroende på företag och på verksamhet. Tillverkar du elektriska apparater lär du ha behov av instruktioner och garantibevis.

Driver du restaurang eller bar räknar nog kunderna med att få läsa en meny. Använder du mässor och liknande för att marknadsföra tjänster och produkter behöver du skicka med besökare tryckt material hem för att inte snabbt bli bortglömd.

Ett bra tryckeri är mångsidigt och kan producera tryckt material i många format. Du vet att du hittat rätt samarbetspartner då du tar kontakt och får hjälp och förslag. Ett tryckeri med erfarenhet kan utifrån detta föreslå bra eller bättre lösningar än du tänkt.