Låt en elektriker elbesiktiga huset och sov gott

En behörig elektriker ser till att elinstallationerna blir rätt redan från början och tar ansvar för installationen. Det är en trygghet som kund men även ett krav från försäkringsbolaget.

Säkra elinstallationer är en trygghet och man slipper oroa sig för olyckor, eller att huset ska brinna ned. Som nybliven husägare kan det också vara bra att låta en elektriker se över husets alla ledningar, särskilt om huset är riktigt gammalt. Detta eftersom kablar åldras och inte håller hur länge som helst.

Men också för att elsystemet kan vara för litet, då man idag använder sig av betydligt mer teknik och elektriska apparater än för bara tio år sedan. Att besiktiga och kontrollera husets elsystem kan också vara bra inför en husförsäljning. Då besiktningsprotokollet kan ses som en slags värdehandling som visar på i vilket skick elledningarna är i.

Olika slags elarbeten

Dagens elektriker utför många olika slags elarbeten både för privatpersoner och företag, som exempelvis nydragning av el i fastigheter. Men de kan även koppla upp smarta hus, installera uttag och golvvärme i badrum, montera spottar i tak, fixa laddstolpe till elbilen och mycket mer.

Vill man ha hjälp med elarbeten, stora som små, ska man anlita en certifierad elektriker i Täby. Men det kan vara en god idé att först begära in ett kostnadsförslag från några olika firmor. De flesta företag har formulär på sina hemsidor där man enkelt kan skicka efter prisförfrågningar. Glöm inte att också nyttja rot-avdraget på själva arbetskostnaden.