Linjemålning – när det är dags att dra en linje?

Linjemålning är ett bra alternativ när det är dags att markera en gräns. Eller “dra en linje” som engelsmännen brukar kalla det. Till exempel en tomtgräns.

Det engelska uttrycket “to draw a line” betyder att man sätter en gräns för något. Det är ofta i mer abstrakt mening än en faktisk linje på marken, men ibland kan det faktiskt behövas en faktisk linje för att gränsen ska bli tydlig. Det kan till exempel handla om att grannen använder vad som egentligen är ditt utrymme på den gemensamma parkeringen.

En heldragen linje är något alla bilförare vet inte får köras över. Det gäller såväl på vägen som på parkeringen. Om du vill skicka ett meddelande till din gränsöverskridande granne utan att faktiskt prata med honom eller henne, kan du välja att beställa tjänsten linjemålning.

Linjemålning – se till att ha koll på var gränsen går

Kanske kommer du först mötas av viss förvåning hos företaget som erbjuder linjemålning. Det ska sägas att det kan vara lite okonventionellt att beställa linjemålning för att få sin granne att hålla sig på rätt sida gränsen. Men nöden har ingen lag, och alla sätt utom de olagliga är tillåtna. Självklart har du rätt att måla en linje – så länge som du vet att du faktiskt håller dig på din egen tomt.

Tilltaget kommer bli mindre lyckat om du råkar överskrida gränsen och måla linjen på grannens tomt. Då kommer du sannolikt förvärra problemet till riktig grannosämja. Kontrollera tomtritningarna noga hos stadskontoret innan du ger dig i kast med att måla en linje på er gemensamma garageuppfart eller parkering.

Linjemålning kan du läsa mer om på denna hemsida: https://gastriketrafikmalning.se/