Konstruktionsritningar viktiga vid bygglov

För att man ska få bygga hus krävs bygglov. För att bygglov ska kunna utfärdas krävs konstruktionsritningar som visar bland annat armering och bärande väggar.

Anna och Erik hade en gemensam dröm om att bygga eget hus. Det skulle inte bara byggas från grunden av byggföretag de hyrt in utan även designen skulle vara deras egen. Givetvis behövde de proffesionell hjälp när detaljer skulle göras för att visa allt från bärande väggar till takstolar och mycket mer.

De hade, innan de visste att det var ett krav, hyrt in ett företag som gjorde deras konstruktionsritningar. Då de kontaktat företaget hade de fått information om att de behövde färdiga ritningar innan de kunde ansöka om bygglov. Ritningarna skulle skickas in samtidigt som de skickade in ansökan till kommunen.

Komplicerade konstruktionsritningar

Det krävs olika riktningar beroende på om det är ett nybygge eller en ombyggnad. I deras fall krävdes omfattande konstruktionsritningar där allt var med ända ner till minsta skruv. Det kravet hade faktiskt sina fördelar. Då de ville ha in kostnadsförslag från fler byggfirmor kunde de skicka ut konstruktionsritningarna så att byggföretagen kunde räkna ut kostnaderna på ett riktigt sätt.

Det tog sin tid innan ritningarna var klara och kunde skickas in med ansökan om bygglov. Medan de väntade på svar hittade de byggföretaget de skulle anlita. När så det positiva svaret äntligen kom var det bara att börja. Trots allt jobb var de glada över att ha följt sin dröm och kunna flytta in i det egendesignade huset.